Mascarponés köles süti idény gyümölcsökkel

Category: Desszertek

Mascarponés süti idény gyümölcsökkel(11).jpg kicsinyitett

A süti gluténmentes

Mascarponés köles süti idény gyümölcsökkel

Mascarponés süti idény gyümölcsökkel(11).jpg kicsinyitett

Készítette Kata Közzétéve: július 10, 2013

  • Yield: 6 Adag
  • Költség: 1800Ft
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzés: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A kölest a tejberizzsel megegyező módon megfőzzük. Két evőkanál cukorral és egy csipet sóval. Majd mikor a köles megpuhult, sütőpapírral kibélelt, plusz kivajazott tepsibe helyezzük, s nagyjából 2 cm vastagságúra egyengetjük el. Majd előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 20 perc alatt meg is sütjük. Míg a tészta sül, a tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzá keverjük a mascarponéhoz. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és ezt is hozzáadjuk a mascarponéhoz. Ezek után két zselatin lapot feloldunk két - három evőkanál hideg vízben, majd egy fél perc alatt felmelegítjük a mikróban. Éppen csak annyira, hogy meleg legyen de ne forrjon. (a forrás elveszi a zselésítő képességét a zselatinnak). A zselatint forgassuk bele a mascarponés krémbe s tegyük hűtőbe legalább egy órára. Ez alatt az idő alatt a köles is kihűl. A gyümölcsöket közben mossuk meg és csepegtessük le. Miután a köles kihűlt leszedjük róla a zsírpapírt s egy tálcára helyezzük, s erre kanalazzuk a mascarponét, majd megszórjuk gyümölccsel. Ezután újra krémet kanalazunk rá, s ismét megszórjuk gyümölccsel. Ezt addig ismételjük amíg el nem fogy a krém. Óvatosan, hogy minél kevesebb krém folyjon le róla. A tetejére mindenképp gyümölcs kerüljön. Ezután berakjuk a hűtőbe s lehetőség szerint csak másnap szeleteljük.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mascarponés süti idény gyümölcsökkel(4).jpg kicsinyitett