Sajtos tallér

Category: Desszertek

Házi sajtos tallér (1).jpg kicsinyitett

A sajtos tallér finom. De a saját magunk által készített tallér felbecsülhetetlen! Állagra, ízre, és persze összetételre sem hasonlítható a boltihoz! Arról nem is beszélve, hogy a gluténmentes változat ára valami horror! :(

Így ha olcsóbban, adalékmentesen szeretnénk finom sós ropogtatni valót készíteni, akkor érdemes rávenni magunkat az elkészítésének!

Szükséges hozzá egy – jó esetben nagymamától örökölt :) – tallérsütő forma, valamint egy pár  óra konyhában ácsorgás, no és két erős kar, hogy a sütőformát forgassuk! ;)

 

Tanács:

I. A sütő első használatakor, az első két tallért égessük el, utána többet nem fog leégni a tészta!!

 

Sajtos tallér - Gluténmentes

Házi sajtos tallér (1).jpg kicsinyitett

Készítette Kata Közzétéve: szeptember 5, 2013

  • Yield: 2-4 Adag
  • Költség: 400 Ft
  • Előkészítés: 10 perc

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejből épp csak annyit teszünk hozzá, hogy a tészta ne morzsolódjon és gyúrható állagú legyen. A tésztából kis golyókat formálunk, és a gázon előmelegített sütőformában mindkét oldalát kisütjük.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Házi sajtos tallér (13).jpg kicsinyitett
  2. Házi sajtos tallér (14).jpg kicsinyitett